advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Vostermans: van raadslid naar ambtsketting

Wethouder Bob Vostermans verlaat naar verwachting in de tweede helft van januari zijn wethouderspost in Horst aan de Maas om burgemeester te worden van gemeente Beesel, een kleine Noord-Limburgse gemeente met zo’n 13.000 inwoners.

Het is een mooie stap voor de 38-jarige Vostermans, die zelf zegt niet aan carrièreplanning te doen. "Er zit echt geen planning in. Volgens mij moet je op je buikgevoel afgaan en moeten zaken net goed vallen", vertelt Vostermans in een interview aan Omroep Horst aan de Maas. 

Carrièreplanning
Dat de puzzelstukjes voor de wethouder Wonen, Economie, Ruimtelijke Ordening lekker in elkaar vallen, lijkt met deze stap naar de ambtsketting duidelijk. Hij begon als raadslid in Arcen en Velden om na de herindeling fractievoorzitter voor het CDA van gemeente Venlo te worden. Toen kwam Horst aan de Maas op zijn pad, waar hij aan de slag kon als wethouder. En nu krijgt hij de ambtsketting van gemeente Beesel omgehangen. "Ik ben best wel trots hoe het tot nu toe gelopen is. Ik heb steeds een warme plek kunnen vinden." 

Timing
Vostermans noemt de timing van zijn burgemeestersbenoeming ideaal. Dat betekent volgens hem niet dat hij klaar was met Horst aan de Maas. "Als je de ambitie hebt om burgemeester te worden, moet maar net de juiste gemeente voorbij komen", aldus Vostermans. Volgens hem is dat met de benoeming in Beesel gelukt. 

Laat je reactie achter