advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

'Voor zomer duidelijkheid over locaties nieuwe woningen'

Er komt nog voor de zomer duidelijkheid over waar de 1.000 nieuwe woningen in Horst aan de Maas komen. Die toezegging heeft wethouder Rudy Tegels gedaan aan de gemeenteraad.

Het was één van de voorwaarden voor de raad om dinsdagavond in te stemmen met het 'Masterplan Wonen 2021-2025'. Het college van burgemeester en wethouders maakte vorige maand bekend binnen vijf jaar 1.000 nieuwe woningen te willen realiseren in Horst aan de Maas. In de plannen is ruimte voor sociale huurwoningen (30 procent), vrije-sectorhuurwoningen (30 procent) en koopwoningen (40 procent).

Politiek kritisch
De Horster politiek juicht de plannen van de wethouder toe, maar is ook kritisch. "We missen de financiële onderbouwing bij dit plan", aldus Eveline Baas van D66+GroenLinks. Ook VVD-raadslid Imke Emons plaatste een kritische noot: "Waarom heet het een plan als u het nu een visie noemt? Dat is toch echt iets anders."

'Kansenkaart'
Jeroen Brouns van Essentie wilde weten of wethouder Tegels op schema ligt. "We hebben het over een termijn van drieëneenhalf jaar. Het mag van ons best wel wat concreter. Kunnen we van de wethouder een kansenkaart krijgen waarin overzichtelijk staat wanneer en waar er iets gebeurt?" Zo'n overzicht komt er dus. Tegels: "Ik kom voor de zomer bij u terug met een uitvoeringsplan per dorp."

Concreet plan
Eén van die dorpen waar al een concreet plan ligt, is Lottum. Mede-initiatiefnemer Johan Vullings: "De gemeente gaf een aantal jaren terug een presentatie. Daarin werd duidelijk dat er op het gebied van woningbouw weinig perspectief was in Lottum. Naar aanleiding van die avond zijn wij een initiatief gestart." De groep wil namelijk graag in het dorp blijven wonen. Het is de bedoeling dat er volgend jaar gestart wordt met de bouw van een nieuwe woonwijk op een stuk grond naast de Horsterdijk. "Het is fijn dat de gemeente ons idee nu meeneemt in de woningbouwplannen", vertelt Vullings.

Laat je reactie achter