Website VC Trivia

Volleybalclub Trivia krijgt nieuwe sporthal in Meterik

De gemeenteraad heeft dinsdagavond een miljoenenkrediet toegezegd voor de bouw van een sporthal op sportpark De Vonckel in Meterik voor de volleyballers van Trivia.

VC Trivia krijgt 8,2 miljoen euro om een sporthal te realiseren. Het plan voor de bouw van de binnensportaccommodatie moet nog uitgewerkt worden. De gemeenteraad heeft dinsdagavond groen licht gegeven voor locatie De Vonckel. Het is de bedoeling dat naast VC Trivia ook andere sportverenigingen en scholen uit Hegelsom en Meterik gebruik gaan maken van de nieuwe sporthal. 

Uitwerking
Opppositiepartij VVD uitte dinsdag bedenkingen bij het plan, dat volgens de partij niet goed is onderbouwd. Zo zou er niet genoeg zijn nagedacht over vervoer van leerlingen naar de sporthal en de verkeersveiligheid. Andere fracties waren het wel eens dat het voorliggende stuk niet goed was, maar wilden niet langer wachten met partijen wilden niet langer wachten met het verstrekken van het krediet. Portefeuillehouder Han Geurts erkende dat het voorstel niet op detailniveau klaar was, maar wijdde dat aan de beperkte tijd die hij had om dit voor te bereiden. 

Laat je reactie achter