advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Vier jaar cel geëist tegen oud-directeur Prime Champ

In hoger beroep heeft justitie een celstraf van vier jaar geëist tegen de oud-directeur van Prime Champ. Hij wordt verdacht van uitbuiting en fraude in onder meer Horst en Venlo.

Dat meldt 1Limburg.

Eerder veroordeeld
Voor die feiten is hij in 2016 ook veroordeeld door de rechtbank in Roermond. Oud-directeur Geert Verdellen kreeg toen twee jaar celstraf.

Barre omstandigheden
De zaak draait om het uitbuiten van Poolse medewerksters van Prime Champ die naar eigen zeggen, en volgens justitie, ernstig zijn uitgebuit door het bedrijf. Zo werd er zonder hun medeweten salaris achtergehouden, maakten ze extreem lange werkdagen en verbleven ze in zeer matige huisvesting van de werkgever. Dat is althans de lezing van de aanklager. In totaal waren er steeds 600 tot 800 arbeidsmigranten aan het werk voor Prime Champ.

Malafide software
Naast Verdellen staan ook een controller van het bedrijf en een ict'er terecht. Die eerste kreeg in Roermond zes maanden gevangenisstraf, terwijl de ict-man die malafide salarissoftware ontwikkelde honderd uur taakstraf kreeg. Zij gingen net als Verdellen in hoger beroep, omdat ze die straffen te hoog vinden. Drie Poolse afdelingsleiders werden in eerste aanleg vrijgesproken, voor justitie reden om in die zaken in hoger beroep te gaan.

Jaren celstraf
Maandag eiste de aanklager in hoger beroep dus vier jaar gevangenisstraf tegen oud-directeur Verdellen. Daarnaast werd er 90 uur taakstraf gevraagd voor de ict'er, een werkstraf van 240 uur voor de controller en voor twee Poolse afdelingsleiders wil justitie 25 maanden gevangenisstraf. Medio mei verwacht het Hof in Den Bosch met een arrest te komen.

Laat je reactie achter