advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Verzorgenden dagbesteding bezorgen nu maaltijden

Medewerkers van Gooiendaag ouderendagbesteding in Horst brengen tijdens de coronacrisis maaltijden rond bij gasten die dat nodig hebben.

Ook bellen de verzorgenden elke dag de ouderen van de dagbesteding op.

Schrik
Het was wel even schrikken voor de medewerkers toen een week geleden de dagbesteding moest sluiten. “Je denkt, help hoe moet dat nu met onze gasten? Dat zijn vaak mensen die alleen wonen en vanwege de eenzaamheid normaal bij ons komen”, zegt Christel Timmermans van Gooiendaag.

Zorg op afstand
Het alternatief was een het zorgen voor een maaltijd en een praatje aan de deur. Sommige ouderen hebben namelijk niet veel familie in de buurt. Ook per telefoon maken de medewerkers nu een gezellig praatje en informeren daarbij of alles nog lukt thuis.

Coby van Rens
De 90-jarige Coby van Rens uit Horst krijgt dagelijks een warme maaltijd. De bezoekjes en telefoontjes van de medewerkers van Gooiendaag bezorgen haar wat afleiding in deze lastige tijd. “Ik ben er heel blij mee. Er wordt goed voor me gezorgd. Omdat ik slecht kan zien, kan ik niet koken”, zegt mevrouw Van Rens.

In onderstaande reportage vertellen verzorgenden Christel Timmermans en Franca Cox hoe ze op dit moment werken. Mevrouw Van Rens vertelt ook hoe ze nu de dag doorkomt.

Laat je reactie achter