advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Munckhof Groep

Vervoerder Munckhof spant rechtszaak aan tegen vijf gemeenten

Vervoersbedrijf Munckhof Groep uit Horst is in een conflict verzeild geraakt over leerlingenvervoer in Zuid-Holland. Vijf gemeenten willen voorkomen dat Munckhof lokale bedrijven in het Westland het leerlingenvervoer laat uitvoeren.

Dat meldt de lokale omroep WOS Media van gemeente Westland.

Rechtszaak
De directie van Munckhof bevestigt tegenover WOS Media dat het bedrijf gerechtelijke stappen gaat zetten tegen gemeenten Westland, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk. Samen hebben die een inkooporganisatie voor het leerlingenvervoer in hun regio. Munckhof heeft onlangs de aanbesteding van het leerlingenvervoer gewonnen voor negen jaar. Voor de daadwerkelijke uitvoering van het vervoer wil Munckhof lokale bedrijven als onderaannemer inschakelen. Dat is door de inkooporganisatie verboden en daarom sleept Munckhof de gemeenten voor de rechter. 

Vragen
De gemeenteraadsfractie Westland Verstandig van gemeente Westland heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de kwestie. Volgens die partij heeft Munckhof de aanbesteding gewonnen omdat lokale ondernemers de risico's van de grote kavels niet wilden dragen. 

Laat je reactie achter