'Zin en lust uit horecaondernemer getrokken door verlengen gedeeltelijke lockdown'

Tijdens het persmoment van dinsdagavond maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekend dat zij verwachten dat de gedeeltelijke lockdown zeker tot december gaan duren. Eén van de sectoren die hierdoor hard wordt geraakt, is de horeca. "De zin en de lust wordt uit de ondernemer getrokken", zegt Wouter Hoeijmakers van Koninklijke Horeca Nederland- afdeling Horst aan de Maas.

Het kabinet geeft daarom extra steun aan getroffen ondernemers. Zij krijgen onder meer een subsidie van 2,75 procent van de omzetderving. Volgens Hoeijmakers is dit niet voldoende: ''Uiteindelijk is het fijn dat het kabinet met een oplossing komt, maar met een gemiddelde subsidie gaat de horeca het in ieder geval niet redden.''

Omzet
De hoogte van de subsidie wordt dus bepaald op basis van de omzet. Dat houdt in dat de kleinere horecaondernemers in aanmerking komen voor een lager bedrag. ''Ongeacht de grootte van de horecaondernemer, we worden allemaal hard getroffen, dus eigenlijk moeten alle horecaondernemers hetzelfde bedrag krijgen'', vindt Hoeijmakers. Het is volgens hem nog onduidelijk over hoeveel geld het precies gaat.

Laat je reactie achter