advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Gemeente Horst aan de Maas

Verkeersveiligheidsprogramma gemeente in hele regio uitgerold; bewoners ontevreden over resultaat

De gemeente is vorig jaar gestart met het verkeersveiligheidsprogramma Veilig op Weg. Daarbij moet door middel van gedragsverandering van weggebruikers en samenwerking met inwoners de verkeersveiligheid in een straat worden verbeterd. Volgens Wethouder Eric Beurskens is het project een groot succes en daarom wordt dit nu in heel Noord-Limburg uitgerold.

''Het belangrijkste is dat we proberen het verkeersgedrag van mensen te veranderen door meer op elkaar te letten. We zien in Horst aan de Maas dat dit misschien wel beter werkt dan het treffen van maatregelen, zoals drempels en snelheidsverboden'', zegt Beurskens. 

'Niets veranderd'
Het project is vorig jaar onder meer gestart op de Hoofdstraat in Meerlo, de Spoorstraat in Tienray en de Venloseweg in Sevenum. De omwonenden van deze straten zijn het niet eens met de wethouder. ''Bewoners waren erg betrokken tijdens het project, maar zijn niet positief over het resultaat. Er is structureel niets veranderd'', laat omwonende Carola Bovee van de Venloseweg in Sevenum weten. 

Korte termijn
''Het project werkt natuurlijk niet op een korte termijn en het is niet zo dat het verkeer meteen zal verminderen'', aldus de wethouder. Het doel van het project is om de verkeersveiligheid te verbeteren. In plaats van maatregelen te nemen werden er samen met de inwoners campagnes opgezet.  Beurskens: ''We hopen met deze campagnes steeds meer mensen te bereiken, daarom hebben wij de beslissing genomen om het plan te verbreden over de gehele regio.''

Laat je reactie achter