advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Verdeeldheid op straat over nieuwe coronamaatregelen

Op straat in het centrum van Horst zijn de meningen verdeeld over de nieuwe coronamaatregelen: "Het zal wel hard nodig zijn, want anders doet het kabinet dit niet."

De vrijheid waarvan we hebben kunnen genieten in de zomer door op vakantie te kunnen gaan of een terrasje pakken, het was even bijna weer zoals vóór de pandemie. Maar niet voor lang, want volgens het kabinet heeft het coronavirus te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Daarom gelden er vanaf woensdag 22.00 uur strengere maatregelen, die ervoor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt.

Beperken
Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken probeert de overheid het virus er opnieuw onder te krijgen. “Het is weer even wennen, maar het zat eraan te komen", zegt een vrouw die bij de supermarkt haar auto heeft geparkeerd. "Het zal wel hard nodig zijn, want anders doet het kabinet dit niet", aldus een andere passant. Volgens hem is het volk het zelf schuld, omdat veel Nederlanders zich niet aan de gemaakte afspraken hebben gehouden. "Stom, irritant en lastig", laat een meisje weten aan onze verslaggever. "Voor de jeugd wordt het nu weer op de tanden bijten", zegt ze.

Laat je reactie achter