advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Veiligheidsregio niet blij met videoboodschap burgemeester Palmen

Burgemeester Ryan Palmen is donderdag door Veiligheidsregio Limburg-Noord aangesproken op uitspraken die hij deed in een videoboodschap over het landelijke coronabeleid. Daarin uitte hij zijn twijfels over het kabinetsbeleid.

De voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord Antoin Scholten heeft donderdag een gesprek met Palmen gevoerd hierover. 

Videoboodschap
In een videoboodschap zegt de burgemeester mensen te begrijpen die twijfels hebben over de coronaregels, maar hij vindt tegelijkertijd dat we ons eraan hebben te houden. Hij refereert aan de nieuwe maatregelen die sinds woensdagavond van kracht zijn. Palmen ventileert in de videoboodschap opvallend veel twijfels over het door het kabinet opgestelde coronabeleid. "Ook ik vraag me weleens af van: is dit nou wel nodig? Gaat het niet veel te veel over de horeca; hoe laat die dicht moet en óf die dicht moet?" Volgens Palmen gaat het niet over de fundamentele vraag, zoals bij het afgelasten van de koopavonden. Hij stelt dat een koopavond juist voor meer spreiding van bezoekers kan leiden. 

Statement
De uitspraken leidden tot gefronste wenkbrauwen bij Veiligheidsregio Limburg-Noord. Dat blijkt uit een statement dat na vragen van Omroep Horst aan de Maas werd afgegeven. “De oproep vanuit het kabinet tijdens de laatste persconferentie was helder: we staan samen aan de lat voor het naleven van de maatregelen en daarmee kunnen we verdere verspreiding van het virus voorkomen. Als Veiligheidsregio Limburg-Noord staan we achter de boodschap van het Rijk en vinden we het uitstralen van die gezamenlijkheid erg belangrijk. Daarom heeft vandaag een gesprek plaatsgevonden tussen burgemeester Palmen en voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord Antoin Scholten. In dit gesprek heeft de burgemeester benadrukt dat hij zich nadrukkelijk achter het landelijk en regionaal beleid en de strengere maatregelen schaart.”

'Moeilijk parket'
De veiligheidsregio wil hier geen verdere toelichting op geven. Palmen begrijpt dat zijn uitspraken de veiligheidsregio in een moeilijk parket hebben gebracht. "Dat is geenszins mijn bedoeling. Dat spijt me. Daar is het me ook helemaal niet om te doen." Met de videoboodschap heeft Palmen beoogd meer 'recht te doen aan emoties en vragen die over de coronaregels leven'. "Niet om te zeggen: die maatregelen zijn niet nodig. Laten we ons samen aan de maatregelen houden. Ook als je twijfels hebt."

Laat je reactie achter