advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Veerponten varen weer; noodverordening ingetrokken

De veerponten Broekhuizen - Arcen, Lottum - Lomm en Grubbenvorst - Velden zijn sinds woensdag weer in de vaart. Ook is de noodverordening, die in het gebied rondom de Maas geldig was, ingetrokken.

Vanwege het hoogwater haalde Ton Paulus Veerbedrijf vorige week donderdag alle veerponten op de Maas uit de vaart. De drie veerdiensten in Horst aan de Maas zijn nu dus weer in bedrijf. Wel vaart het veerpont Broekhuizen - Arcen maar tot 21.30 uur, vanwege drijfafval.

Gebied weer toegankelijk
De waterstand van de Maas zakt steeds verder. Daarom is de noodverordening, die in het gebied rondom de Maas geldig was, ingetrokken. Dat betekent dat het gebied weer toegankelijk is voor bezoekers. De gemeente waarschuwt om niet over onverharde dijken te lopen of fietsen. Deze zijn mogelijk nog verzadigd door het water en kunnen daardoor instabiel zijn.

Beschadiging of verzakking
Dijkinspecteurs van Waterschap Limburg zijn nog steeds bezig met controles van de dijken. Mensen die een beschadiging of verzakking bij een dijk zien, kunnen dit doorgeven bij het waterschap via 0800-0341. Het telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Wegen afgesloten
Sommige wegen die in Horst aan de Maas onder water hebben gestaan, blijven nog even gesloten. De ondergrond kan nog erg kwetsbaar zijn. De gemeente laat weten de wegen weer vrij te geven zodra dit mogelijk is.

Laat je reactie achter