advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Valse 112-melding door "meisje uit Horst" uit de omgeving Utrecht

De politie van Horst is vrijdagavond geruime tijd bezig geweest na een verontrustend telefoontje van een hulpinstantie. Zij hadden telefonisch contact met minderjarig meisje welke tegen haar wil opgesloten zou worden en daar stelselmatig misbruikt en mishandeld worden.

Dit alles zou afspelen op een adres binnen het werkgebied van de Horster eenheid. Het meisje, welke hoorbaar in nood verkeerde, kon niet het betreffende adres noemen of omschrijven. De politie heeft met man en macht getracht het juiste adres te achterhalen om het meisje uit deze situatie te bevrijden.

Valse melding

Gezien de ernst van de melding bleven agenten langer in dienst en collega's in vrije tijd hielpen bij de zoektocht  om haar op te sporen. Na een lange zoektocht bleek het meisje in de omgeving van Utrecht te zitten. En bleek het hele verhaal verzonnen te zijn.

Een twintigjarige vrouw is aangehouden voor het doen van een valse melding. De kosten van deze inzet zullen verhaald worden op de verdachte.

Misbruik 112

Bij een valse melding zal degene die de valse melding heeft gedaan, worden opgespoord. Als je een valse melding doet (dit betekent: zeggen dat er iets gebeurt, wat niet waar is), of misbruik maakt van 112 (alleen bellen en de verbinding verbreken of lachen, schreeuwen, schelden, etc.), dan pleeg je een misdrijf. Dat wil zeggen dat het als een zwaar vergrijp wordt gezien.

Laat je reactie achter