advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Vader documentairemaker Ruud Lenssen overleden

Jac Lenssen (77), de vader van Ruud Lenssen over wie de documentairemaker de film ‘Wei’ heeft gemaakt, is afgelopen weekend gestorven.

Volgens Lenssen heeft zijn vader drie weken geleden door een val in het verpleeghuis zijn heup gebroken. “Vanwege zijn vergevorderde dementie was een operatie geen optie meer. Daarom konden we alleen maar proberen om zijn pijn te stillen. Dat werd steeds moeilijker. Na ruim twee weken onder verdoving is pap afgelopen zaterdagnacht gestorven”, aldus de documentairemaker.

Impact
In de documentaire 'Wei' volgt Lenssen twee jaar lang zijn dementerende vader en de impact die zijn ziekte heeft op zijn moeder die mantelzorger is voor haar man. “Pap is dan wel gestorven maar zijn verhaal leeft voort als we de documentaire blijven vertonen. Als maatschappij moeten we ons voorbereiden op de grote groep ouderen die de komende jaren met dementie en mantelzorg te maken gaat krijgen. De film maakt het dementieproces en de worsteling van mantelzorgers zichtbaar en bespreekbaar.”

Laat je reactie achter