Banner-TOP Adverteren bij Omroep HadM

advertentie

Drie jaar cel in Lottumse verkrachtingszaak

Ton R., de verdachte van een verkrachting in Lottum, verdwijnt voor drie jaar achter de tralies.

De rechtbank in Maastricht acht bewezen dat R. op 17 september 2002 een 18-jarige vrouw heeft verkracht, nadat hij haar met zijn auto had aangereden. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken terug vier jaar cel.

Afgelegen weg
Toen de vrouw na het ongeval met haar eigen auto niet verder kon rijden, ging ze in op het aanbod van Ton R. om haar naar huis te brengen. Op weg naar Lottum, op een afgelegen weg bij de Horsterdijk, vond vervolgens de verkrachting plaats, heeft de vrouw verklaard. Zij wist uiteindelijk te ontsnappen en belde met de politie. Toen de hulpdiensten arriveerden, was de verdachte al gevlogen. R. heeft de verkrachting steeds ontkend en zegt dat de vrouw uit is op smartengeld. Hij liep begin dit jaar pas tegen de lamp toen zijn DNA werd afgenomen nadat hij was opgepakt voor vernieling.

Schadevergoeding
In de uitspraak heeft de rechtbank onder meer meegenomen dat R. jarenlang de kans had om zichzelf aan te geven, maar dat hij ervoor koos om dit niet te doen. Ook wegen de verklaringen van het slachtoffer, haar moeder, broer en toenmalige vriend zwaar mee. Naast de celstraf die tegen hem geëist is, moet Ton R. de vrouw een schadevergoeding betalen van 15.400 euro, waarvan 10.000 euro smartengeld. Het slachtoffer zei vandaag in de rechtbank blij te zijn dat R. na zeventien jaar alsnog zijn verdiende loon krijgt.

Hoger beroep
Volgens Ton R. is er geen sprake van verkrachting, maar bood de vrouw aan om seks met hem te hebben om hem te bedanken dat hij haar naar huis wilde brengen. De verdachte kan nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak. 

advertentie Banner-centraal Adverteren bij Omroep HadM

Lees ook deze artikelen