advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Truck Hendriks Lottum Mooiste Speciale Voertuig van 2021

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de mooiste trucks van 2021. In categorie 7, de groep met de speciale voertuigen, won zaterdag tijdens een live-stream de Scania van Bergingsbedrijf Hendriks uit Lottum.

De 62-jarige Kees Hendriks zit eigenlijk al zijn hele leven achter het stuur van een bergingswagen: uitsluitend Scania's en meestal met een achtcilindermotor. Zijn huidige wagen heeft 650 pk onder de motorkap en is helemaal naar zijn wensen opgebouwd. Omdat hij onderweg voor de meest vreemde bergings-uitdagingen komt te staan is zijn wagen voorzien van alle denkbare takel- en sleepsnufjes.

Americaanse hefboom
Tijdens het Truckstar-event in Assen is de wagen van Kees door de jury uitgekozen tot de mooiste uit de categorie "Speciale Voertuigen". Volgens het juryrapport kan de "doordachte truck met Amerikaanse hefboom alle klussen aan. Door de jarenlange ervaring heeft Kees bij de opbouw aan alle details gedacht".

De truck van Hendriks liet de Volvo FH460 van concurrent Jan-Auke de Haan en de DAF XF480 van Tijs de Koning achter zich.

Laat je reactie achter