advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Toverland neemt extra maatregelen voor Halloween, maar 'mensen moeten het zelf doen'

Pretpark Toverland neemt allerlei maatregelen voor de Halloween-avonden om de coronaregels te waarborgen, maar zegt dat uiteindelijk mensen zelf verantwoordelijk zijn. "Wij kunnen niet op alle plekken zijn."

Walibi Holland besloot zondag in overleg met de desbetreffende veiligheidsregio de Halloween Fright Nights in het park af te lassen. De aanleiding voor dit besluit was een regenbui die Walibi trof en waardoor bezoekers op een kluitje gingen staan. De coronaregels werden hierdoor niet nageleefd. 

Spreiding
Attractiepark Toverland heeft sinds enkele jaren ook Halloween-avonden in het park. Het incident bij Walibi is voor Toverland geen reden om niet met de avonden door te gaan. Er is zoveel mogelijk ingezet op spreiding van de bezoekers. Woordvoerster Tessa Maessen: "We hebben extra toezichthouders, meer horecapunten en het park is groter opgezet. Ook zijn er tenten waaronder mensen kunnen schuilen bij een bui."

Capaciteit
Er zijn evengoed geluiden van bezoekers die zeggen dat de anderhalve meter niet wordt nageleefd. Zo zou het vrijdag en zaterdag op bepaalde punten zo druk zijn geweest dat mensen dicht bij elkaar stonden. Maessen: "Wij kunnen helaas niet op alle plekken zijn. Mensen moeten het zelf doen." Sommige ruimtes zijn volgens Maessen wel dichtgegaan omdat er niet meer mensen bij konden. Toverland hanteert nog altijd de helft van de bezoekerscapaciteit in het park. Verder blijven volgens het pretpark de Halloween-acteurs op afstand. 

Laat je reactie achter