advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Toverland

Toverland blij met versoepelingen: 'Bezoekers enorm gemist'

"Pure blijdschap, we willen heel graag open", zegt woordvoerder Tessa Maessen van Toverland over de versoepelingen die (onder voorbehoud) per woensdag 19 mei ingaan.

Het Sevenumse attractiepark heeft dinsdagavond met spanning gekeken naar de persconferentie over de coronamaatregelen van demissionair premier Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge. Maar het hoge woord is er eindelijk uit.

Feestelijke dag
Volgende week woensdag wordt een feestelijke dag voor Toverland. Het park mag twintig kaarsjes uitblazen en laat dat niet onopgemerkt voorbij gaan. "We hebben iets in petto, maar dat wil ik nog niet verklappen", legt Maessen aan 1Limburg uit. Het attractiepark licht wel een klein tipje van de sluier: "Het park is versierd met jubileumdecoratie, bezoekers worden feestelijk ontvangen en ze krijgen een klein presentje bij de ingang."

Openingsplan
Bij dalende besmettingscijfers wordt de tweede stap in het openingsplan van het demissionair kabinet in gang gezet en wordt een aantal versoepelingen ingevoerd. Voor pretparken en dierentuinen geldt dat alleen de buitenplekken open mogen. Dat betekent: één persoon per 10 vierkante meter en bezoekers houden anderhalve meter afstand. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Een reservering is voor maximaal twee personen, met uitzondering van kinderen en personen van eenzelfde huishouden.

Verantwoord open
Toverland heeft het gevoel verantwoord open te kunnen. Vorig jaar heeft het Sevenumse attractiepark een protocol ontwikkeld waarin ze maatregelen treffen. Zo staan er bij elke in- en uitgang desinfectiepompjes, zorgt het park voor goede informatievoorziening door middel van borden en wordt de anderhalve meter afstand gegarandeerd. Ook worden er medewerkers ingezet zodat de coronaregels goed worden nageleefd. Datzelfde geldt ook voor de dierentuin.

Binnenlocaties
De deuren van de binnenlocaties van Toverland blijven gesloten. Maar wat betekent dat voor de attracties die binnen beginnen en de tocht naar buiten vervolgen? Toverland zegt nog wel de voorwaarden die zijn gesteld voor opening te bestuderen. "In de tweede hal staat bijvoorbeeld de wildwaterbaan. De wachtrij begint binnen, maar de attractie loopt naar buiten. We moeten nog even uitzoeken hoe we dat gaan aanpakken", concludeert Maessen.

Miljoenenverlies
Vanwege de coronamaatregelen heeft Toverland vorig jaar een verlies van 2,85 miljoen euro geleden. Een flinke financiële klap in het gezicht, maar de ticketprijzen gaan bij de 'heropening' niet omhoog, laat Maessen weten.

Laat je reactie achter