advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Toekomst Feesterij 't Beugelke onzeker

Eduard en Esther Janssen steken al twaalfenhalf jaar als uitbaters hun ziel en zaligheid in Feesterij 't Beugelke in Melderslo. Daar dreigt nu door een voor hen onverwachte wending een einde aan te komen.

Het pand is bestemd voor dagrecreatie en dus mag er na 21.00 uur geen alcohol meer geschonken worden. "Een controle heeft opgeleverd dat er activiteiten plaatsvinden die niet binnen het bestemmingsplan passen. Het gaat dan bijvoorbeeld om feesten en partijen. Die activiteiten moeten beëindigd worden", licht gemeentewoordvoerder Hayke Hendrix toe.

Zalen bijgebouwd
Het echtpaar Janssen is twaalfenhalf jaar geleden begonnen met één zaal. in de loop der jaren hebben zij er twee grote zalen bijgebouwd. Eduard Janssen: "Dat is altijd getoetst op vergunning en bestemming en allemaal goedgekeurd. Als iemand ons toen verteld had dat we een vergunning hebben voor dagrecreatie en dat we na 21.00 uur geen alcohol mogen schenken, waren we aan die bouw nooit begonnen." Toch steken de uitbaters de hand deels in eigen boezem. Zij vinden dat ze, toen het bestemmingsplan werd vastgesteld, beter naar de omschrijving hadden moeten kijken.

Bestemmingsplan
Veel vrijdag- en zaterdagavonden staan bij het Melderslose partycentrum in het teken van bijvoorbeeld bedrijfsfeesten. Volgens Eduard Janssen maken zij dan gebruik van een arrangement van vier uur met eten en drinken. Maar omdat er na 21.00 uur geen alcohol meer geschonken mag worden, dreigt het echtpaar deze klanten kwijt te raken. De gemeente wil het bestemmingsplan namelijk niet aanpassen. Volgens de uitbaters zorgen de avonden op vrijdag en zaterdag voor 50 procent van de omzet. Als de gemeente niet met een oplossing komt, valt volgens hen over een half jaar het doek voor ‘t Beugelke.

Laat je reactie achter