Banner-TOP-Marktwijzer-1

advertentie

Verenigingen in gesprek over toekomst De Wingerd

Naar aanleiding van het plan van de gemeente om het huurcontract met De Wingerd op te zeggen, vond dinsdag een eerste bijeenkomst over de toekomst van het cultureel centrum in Sevenum plaats.
Volgens de uitbaters van de horeca- en evenementenlocatie kan de gemeente zich niet vinden in de wijze waarop het pand in de afgelopen achttien jaar geëxploiteerd is.

Besluit van gemeente
De Wingerd zou volgens de gemeente niet voldoen als centrale ontmoetingsplaats voor alle inwoners, verenigingen en organisaties uit Sevenum, zeggen de uitbaters. Zij betreuren het besluit van de gemeente. Exploitant Theo van Gasteren laat weten er alles aan te hebben gedaan om de verenigingen en gebruikers van het centrum het zo goed mogelijk naar de zin te maken. De bijeenkomst van dinsdagavond was door de exploitant georganiseerd en volgens hem vooral bedoeld voor de gebruikers van het centrum die kritiek hebben op de werkwijze van de exploitant.

Aan tafel
Van Gasteren zegt niet te begrijpen dat er een gemeente is, die zich niet lijkt te hebben verdiept in de bezetting van het gebouw. "Wij begrijpen gewoon niet waarom de gemeente niet van te voren met ons aan tafel heeft gezeten om tot een oplossing te komen, of indien noodzakelijk aanpassingen voor te stellen", aldus de uitbater.

Aanpassingen
Volgens verantwoordelijk wethouder Han Geurts staat de deur nog open: "Als de verenigingen op de bijeenkomst met de gemeente op 12 februari zeggen dat ze tevreden zijn zoals het nu functioneert. En met bepaalde aanpassingen zo weer tien jaar verder zouden gaan, wie zijn wij dan als gemeente om te zeggen dat dit niet goed is voor. Maar dat laat ik echt bij de gebruikers en verenigingen in Sevenum".
advertentie Banner-centraal Betonstation Horst