Tienrays verhuurbedrijf hoopt op een nieuw jaar mét evenementen

Het jaar 2020 is voor bedrijven in de evenementenbranche door corona een ramp. Ze zagen bijna al hun opdrachten geannuleerd worden. De hoop is daarom bij het verhuurbedrijf van Robert Nabben uit Tienray gevestigd op het nieuwe jaar. "We staan te springen om werk."

Robert Nabben verhuurt vooral aan evenentenorganisaties. Zijn loods staat vol met toiletwagens, frietkotten en kassagebouwtjes. En dat is precies het probleem: zo lang deze spullen niet worden verhuurd, komt er ook niks binnen. Nabben haalt nog inkomsten uit het verhuren van onder meer toiletten aan de bouw en agrarische sector en krijgt opdrachten van mensen die in coronatijd hun badkamer verbouwen en daardoor een tijdelijke voorziening nodig hebben. Maar genoeg is dat niet. "Het is niet voldoende om zo door te blijven draaien", vertelt Nabben. "Wij zijn gelukkig een gezond bedrijf, dus kunnen wel wat klappen opvangen. Maar we staan natuurlijk wel te springen om werk."

Toekomst
Dat zijn bedrijf grotendeels stilligt, geeft Nabben mogelijkheden om achterstallig onderhoud te doen of om nieuwe wagens te bouwen voor wanneer festivals weer plaatsvinden. Maar uiteindelijk heeft hij die festivals hard nodig om een gezond bedrijf te behouden. "Ik denk, als wij niet overleven, dat er veel bedrijven met ons mee gaan. Ik heb hoop dat we midden volgend jaar weer gewoon aan de gang kunnen."

Laat je reactie achter