advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

'Thuiswerken met de kinderen erbij is echt alle ballen hoog houden'

Thuiswerken en ook nog de kinderen helpen met schoolopdrachten. Veel ouders krijgen er tijdens deze lockdown mee te maken. "Onze jongste heeft echt wel hulp nodig met school. Met een drukke baan daarnaast wordt er op dit moment best veel gevraagd van een ouder", zegt Loes Houben uit Kronenberg.

Houben werkt bij een bedrijf dat voor zeven gemeenten de Participatiewet uitvoert. Normaal doet ze dat in Helmond op kantoor, maar vanwege de coronamaatregelen werkt ze nu thuis. Ook Jolien Knoops uit Tienray werkt op dit moment thuis. Zij heeft een functie als administratief medewerker en planner bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding. Knoops: "Het is best pittig. Je hebt twee petten op. Ik wil mijn best doen voor de baas, maar de kinderen hebben ook aandacht nodig. Het is echt alle ballen hoog houden."

'Rustig en gezellig'
De dochter van Knoops, Malin, heeft een dubbel gevoel bij het volgen van thuisonderwijs. "Ik heb heel veel vriendjes en vriendinnetjes, maar het is soms ook wel heel druk. Thuis is het lekker rustig en gezellig met mama”, zegt ze. Op de vraag of de juf of mama haar beter kan helpen met vragen, antwoordt Malin: "Gewoon allebei."

Gezinsmaatje
Marleen Wijnen is samen met haar man het initiatief Gezinsmaatje gestart in Kronenberg. Daarbij wordt een inwoner van het dorp gekoppeld aan een gezin waar de ouders thuiswerken en de kinderen thuis onderwijs volgen. Het project is alleen bedoeld voor gezinnen die geen aanspraak maken op de noodopvang. "Onze bedoeling is dat ouders een keer ongestoord kunnen werken en hun deadline kunnen halen. Of even afschakelen en een wandeling kunnen maken met een vriend of vriendin", aldus Wijnen. Het project gaat ook van start in Broekhuizen, Broekhuizenvorst en Sevenum.

Laat je reactie achter