advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Test op antistoffen coronavirus in Horst

Inwoners van Horst aan de Maas kunnen zich vanaf deze week laten testen op antistoffen tegen het coronavirus. De test zal ergens in Afslag10 in Horst worden uitgevoerd. Dat meldt de organisatie op Facebook.

Op verschillende plekken in Brabant en Limburg worden mensen op dit moment al getest, onder meer in Venray. Volgens IMtest, het bedrijf dat de test uitvoert, is er veel vraag naar. Voor het onderzoek hoeven mensen hun auto niet uit. Deelnemers moeten de hand uit het raam steken en krijgen vervolgens een vingerprik.

70 euro
Geteste personen krijgen binnen twee dagen te horen of ze antistoffen tegen het coronavirus in het bloed hebben. Deelname aan de test kost 70 euro. Als uit het eerste onderzoek blijkt dat iemand antistoffen in het bloed heeft, volgt er een tweede test. Dan wordt onderzoek gedaan naar de hoeveelheid antistoffen bij die persoon. Mensen die getest willen worden, kunnen dit online kenbaar maken.

'Schijnveiligheid'
De GGD plaatst grote vraagtekens bij wat de resultaten van de testen van IMtest zeggen over de mogelijke immuniteit tegen het coronavirus. In De Limburger zegt hoofd infectieziektebestrijding van GGD Zuid-Limburg Christian Hoebe te vrezen voor 'schijnveiligheid bij deelnemers'.

Laat je reactie achter