advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

SV United ziet verschillende spelers vertrekken

Aanvoerders Willem Peters en Kevin Koolhof nemen afscheid met samen 461 officiële wedstrijden in SV United 1 achter hun naam, terwijl ook Pim Snijders, Willem Deenen en Jeffrey Cuppen stoppen bij United. Daarnaast lijkt Joost Wijnhoven door aanhoudende knieproblemen niet meer voor United in actie te kunnen komen.

Willem Peters speelde van de vertrekkende spelers verreweg het langst voor United, waar hij in de pupillen begon bij het toenmalige VV Wanssum. Sindsdien speelde hij maar liefst 276 officiële wedstrijden en 18 doelpunten in het eerste elftal. In zijn jaren op sportpark De Broekberg en sportpark De Meulebèèk speelde Peters in de aanval en op het middenveld gespeeld: de laatste jaren was dat voornamelijk als rechtsback. Sinds de komst van trainer Fenne Smits in 2017 droeg Peters de aanvoerdersband van United.

De 29-jarige Wanssumer gaat vanaf het nieuwe seizoen voetballen bij VV EMK in Nuenen.

Koolhof richt vizier op trainersvak
Ook tweede aanvoerder Kevin Koolhof vertrekt bij SV United. Hij speelde hij in totaal 185 officiële duels, waarin hij 43 keer wist te scoren. In zijn jaren bij United voetbalde hij in de voorste, middelste en achterste linie. De afgelopen jaren was hij vooral als centrale verdediger belangrijk als ervaren leider van de defensie. Na 24 jaar actief te hebben gevoetbald bij onder meer SV Meerlo, VVV-Venlo, SSS’18, RKSV Wittenhorst en SV United stopt Koolhof als voetballer.

De bijna 29-jarige verdediger gaat zich volledig richten op zijn trainerscarrière, die hij begon in de jeugd van SV United. “Bij SV Orion O23 krijg ik de kans om in de tweede divisie mijn eerste stappen te zetten als trainer in het seniorenvoetbal en daarom ga ik helaas stoppen als actief voetballer.

Ook Snijders, Deenen, Cuppen en Wijnhoven vertrekken
SV United neemt ook afscheid van Pim Snijders. De 24-jarige Blitterswijcker begon zijn voetbal-carriere in de gecombineerde jeugdteams van SV United en BVV’27. Daarna speelde hij in verschillende seniorenteams, maar kwam mede door een zware knieblessure niet verder dan 21 wedstrijden en één doelpunt in het eerste elftal. Volgend seizoen keert Snijders terug bij BVV’27.

Ook verdediger Willem Deenen verlaat sportpark De Meulebèèk. De 26-jarige Wanssummer speelde in 2012 zijn eerste wedstrijd en houdt het nu met 86 duels achter zijn naam voor gezien.  

Waarschijnlijk komt Joost Wijnhoven (22) ook niet meer in actie voor United. Hij kwam vorig jaar over van RKSV Wittenhorst, maar kampt met aanhoudende knieproblemen na meerdere kruisbandoperaties. Daardoor kan Wijnhoven vermoedelijk niet meer competitief voetballen en hij keert naar alle waarschijnlijkheid net als Snijders terug in zijn woonplaats bij BVV'27.

Jeffrey Cuppen gaat na één jaar bij SV United alweer terug naar RKSV Wittenhorst.

Laat je reactie achter