advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Studeren in Amerika was voor Eva Camps uit Horst droom die uitkwam

Het is de Week van de Internationale Student. Jaarlijks kiezen veel jongeren voor een studie in het buitenland. In 2018 vertrok Eva Camps uit Horst op 16-jarige leeftijd naar Amerika om een jaar lang te studeren aan een high school in Cameron Park (Californië).

"Ik vond Amerika altijd al een heel leuk land. Het was echt mijn droom om er ooit naartoe te gaan. Over aan een high school studeren had ik eigenlijk nooit nagedacht, maar via een meisje dat ik ken ben ik op het idee gekomen. Zij had het jaar daarvoor in Amerika gestudeerd", vertelt Eva.

Totaal anders
Volgens Eva zijn de vooroordelen die Nederlanders over Amerika hebben waar. Het land is groot en er wordt veel fastfood gegeten. Ook op het gebied van studeren zijn beide landen totaal anders. "Het grootste verschil is de 'schoolspirit'. Die heb je hier totaal niet. In Nederland zul je bijvoorbeeld nooit iemand in een trui van zijn middelbare school zien lopen. In Amerika is dat normaal. Ook worden er daar eens in de zoveel weken in de gymzaal spellen georganiseerd en doen de cheerleaders een dansje", zegt ze.

Verkiezingen
Na haar studietijd in Amerika is de interesse in het land gebleven. De afgelopen verkiezingen zijn in huize Camps dan ook op de voet gevolgd. Eva: "Met het hele gezin zaten we dagelijks voor de tv. Ik vond het wel spannend. Mijn gastouders uit Amerika zijn voorstanders van Trump en veel van de vriendinnen die ik daar gemaakt heb, staan niet aan zijn kant."

Laat je reactie achter