advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Strandbad Kasteelse Bossen woensdag nog niet open

Waar burgemeester Ryan Palmen dinsdag nog de intentie uitsprak om vandaag het strandbad van de Kasteelse Bossen te heropenen voor publiek, heeft de gemeente nu een andere 'streefdatum'.

Wat die datum is wil een woordvoerder niet zeggen. Veiligheidsregio Limburg-Noord moet een plan van de gemeente op basis waarvan het strandbad weer open kan nog goedkeuren. 

Resultaat
Hoe het strandbad na de heropening eruit komt te zien, is niet duidelijk. Wel komt er meer regulering; zo denkt de gemeente na over hoe de bezoekersstroom kan worden gecontroleerd. Het regelen van het parkeren, afsluiten van toegangswegen en aanspreken van strandgasten heeft eerder niet tot het gewenste resultaat geleid. Een van de opties is dat recreanten na de heropening toegang gaan betalen, maar dat heeft niet de voorkeur van de burgemeester.

'Onbeheersbaar'
Sinds maandagmiddag 16.00 uur is de recreatieplas gesloten omdat het er veel te druk was en de situatie 'onbeheersbaar' was geworden waardoor de coronaregels niet meer werden nageleefd. Hoge hekken zorgen ervoor dat mensen niet alsnog een plekje op het strand zoeken en toezichthouders houden in de gaten of er toch niet recreanten het verbod negeren.

Laat je reactie achter