advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Strandbad Kasteelse Bossen mogelijk woensdag weer open

Zwemmers en recreanten kunnen snel weer gebruik maken van het strandbad van de Kasteelse Bossen. Volgens burgemeester Ryan Palmen is de insteek om de zwemplas woensdag weer te openen.

Sinds maandagmiddag 16.00 uur is de recreatieplas gesloten omdat het er veel te druk was en de situatie 'onbeheersbaar' was geworden waardoor de coronaregels niet meer werden nageleefd. Hoge hekken zorgen ervoor dat mensen niet alsnog een plekje op het strand zoeken en toezichthouders houden in de gaten of er toch niet recreanten het verbod negeren.

Raadsvragen
VVD Horst aan de Maas heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de plotselinge sluiting. Volgens fractievoorzitter Peter Elbers had het college kunnen weten dat de druk op de Kasteelse Bossen wel eens heel hoog zou kunnen worden wanneer er zomerse temperaturen zouden komen. Ook omdat andere recreatieparken in de gemeente geen daggasten toelaten deze zomer. Volgens burgemeester Palmen zijn de problemen pas ontstaan toen in de regio andere baden werden gesloten. “We zagen het afgelopen weekend druk worden en hebben direct geschakeld door de kijken wat we konden managen met lichtere maatregelen, maar helaas niet met voldoende resultaat.”

Toegangsbeleid
Hoe en wanneer het strandbad weer op een goede manier open kan wordt nu onderzocht. “We willen goed kunnen controleren dat er niet teveel mensen komen, dat we die ook kunnen aanspreken op het moment dat ze binnenkomen. Ook op het gedrag dat ze in het bad en op het strand gaan vertonen”, zegt Palmen.

Een van de opties is dat recreanten toegang gaan betalen, maar dat heeft niet de voorkeur van de burgemeester.

Laat je reactie achter