Stichting en stuurgroep bevestigen: Afslag 10 bestaat echt niet meer

Terwijl de gemeente in december met een visie op sportzone Afslag 10 wil komen, is het voor de stichting en stuurgroep definitief gedaan.

Nu de stichting en stuurgroep de stekker uit sportzone Afslag 10 hebben getrokken, kan en mag er niet meer worden gesproken over Afslag 10. Mocht er nog worden gedaan alsof Afslag 10 wel bestaat, dan is dit een verdraaiing van de werkelijkheid.

Brief
Dat schreven stichting en stuurgroep Afslag 10 in een brief op 12 oktober aan het gemeentebestuur. De brief, die in handen is van Omroep Horst aan de Maas, leidt het definitieve einde in van het project dat ooit het Papendal van het Zuiden genoemd werd. De gemeente zegt vrijdag de brief voor kennisgeving aangenomen te hebben. Het college van burgemeester en wethouders hoopt in december met een visie op het besluit van de stuurgroep en visie te komen richting de gemeenteraad. 

Middelen
Voorzitter van Stichting Afslag 10 Ton Hagens zegt dat de beslissing om definitief de handdoek te gooien, democratisch tot stand is gekomen. De stuurgroep bestaat inmiddels al niet meer, zegt voormalig interim-voorzitter Ron van den Bekerom. "De enige entiteit die er nog is, is de stichting." Die is volgens Hagens niet van plan om nog met dit college samen te werken. Hij vindt het onbegrijpelijk dat projecten binnen Afslag 10 (zoals het multimediakasteel en een gedeelde accommodatie van tennis- en voetbalclub, red.) nooit van de grond zijn gekomen. "De gemeente zou door de gevolgen van het coronavirus geen financiële middelen meer hebben voor de projecten. Terwijl er wel 8 miljoen euro voor een sporthal in Meterik beschikbaar is", aldus Hagens. Hij refereert hiermee aan het krediet dat afgelopen week vrij werd gemaakt voor de bouw van een binnensportaccommodatie voor volleybalclub Trivia op De Vonckel. Hagens benadrukt dat hij de mensen bij de vereniging niks kwalijk neemt en ze dit van harte gunt.

Laat je reactie achter