advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Steeds meer afgelastingen vanwege coronavirus

In de gemeente Horst aan de Maas is er officieel nog geen coronabesmetting geconstateerd. De gevolgen van het virus zijn wel al langer merkbaar.

De GGD meldt donderdag drie nieuwe besmettingen met het coronavirus in Noord-Limburg. Daarmee is in onze regio bij elf mensen het virus vastgesteld. Dat betekent niet dat er niet meer mensen zijn die het virus bij zich dragen. In de telling van de GGD worden namelijk alleen positief geteste mensen meegenomen en lang niet iedereen wordt getest. In buurgemeente Deurne zijn er drie gevallen van corona-besmetting bekend, waaronder een inwoner van Helenaveen.

Hamsteren
Antoin Scholten, voorzitter van Veiligheidsregio Noord-Limburg, roept in L1mburg Centraal op om niet massaal te hamsteren vanwege de nieuwe maatregelen. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) ziet een stevige stijging in vooral de verkoop van hygiënemiddelen, zoals toiletpapier. Ook de vakken met blikwaren en andere lang houdbare producten zijn soms leeg. "Niet nodig, de bevoorrading is nog in orde", zegt Scholten.

Streep door evenementen
Sinds de regering aangescherpte maatregelen heeft ingesteld om de coronacrisis een halt toe te roepen zijn de gevolgen steeds meer merkbaar. Tot eind maart gaan alle concerten, sportevenementen en andere bijeenkomsten waar meer dan 100 mensen verwacht worden niet door. Sportbonden hebben alle sportwedstrijden- en evenementen tot en met 31 maart afgeblazen. Bij veel sportclubs wordt er voorlopig ook niet getraind. Dat heeft ook voor Horst aan de Maas impact.

We hebben een overzicht van enkele bijeenkomsten die niet doorgaan gemaakt. Omdat er steeds meer grote en kleine bijeenkomsten niet doorgaan is het onmogelijk om dit overzicht nog aan te vullen.

- Zwembad De Berkel is vanaf vrijdag 13 maart gesloten. Ook zwemlessen en andere zwemactiviteiten gaan niet door.

Het Limburgs Landschap annuleert tot nader orde alle excursies en vrijwilligersactiviteiten met groepen.

De KBO Horst heeft twee activiteiten afgelast: de excursie op dinsdag 17 maart naar Munckhof en de kienbijeenkomst op woensdag 18 maart in de Shuffle in Horst.

- Rowwen Hèze heeft de theatertour 'Alleen de liedjes' tijdelijk stopgezet. "Er zal gezocht worden naar vervangende data samen met de theaters", zegt de band op sociale media.

Het jaarlijkse glastuinbouwevenement Kom in de Kas. De Limburgse editie zou plaatsvinden op 5 april bij meerdere agrarische bedrijven in Horst aan de Maas en Venlo. De landelijke organisatie heeft besloten uit voorzorg het evenement af te gelasten in verband met het coronavirus.

- Carnavalsoptocht van D'n Dreumel in Horst en Hôrster Halfvasten Parade op zondag 22 maart.

Het Oranje Fonds roept deelnemende organisaties aan NLdoet op om hun activiteiten dit weekend uit te stellen.

- De geplande uitslagenavond van de dorpsquiz IQuizut in Meerlo op zaterdag 14 maart.

Het Sing Challenge Korenfestival op de Schatberg in Sevenum op zaterdag 14 en zondag 15 maart.

Niks goes hard #5 van zaterdag 14 maart in OJC Niks.

- Het jaarlijks Europees kampioenschap Indoor voor modelstockcars zaterdag 21 en zondag 22 maart in de Mèrthal in Horst.

- Theatervoorstelling 'Guzmán' van Javier Guzman in Horst is verplaatst van 28 maart naar 19 juni.

- Theatervoorstelling ‘Ingepakt’ van Theater Kleinkunst van 14 maart in de voormalige houthandel T. Mol in Horst is verplaatst naar zaterdag 2 mei.

- Optreden van Mooi Wark vrijdag 20 maart bij OJC Cartouche in America. In overleg met het management van Mooi Wark gaat het jongeren centrum spoedig op zoek naar een nieuwe datum in het najaar.

- Info-avond seksualiteit 'Sekspraat enzo' bij Bs de Wouter in America is verplaatst van 17 maart naar 4 juni.

- De Inspiratie Markt - De Lente Editie in Sevenum is verplaatst van 19 maart naar 23 april. 

- De Rooms-Katholieke kerk schrapt alle zaterdags- en zondagsmissen tot het einde van de maand. Mensen kunnen in principe wel de kerk in om zelf te bidden. Vormsel- en presentatievieringen voor communicanten worden afgelast. Dopen en uitvaarten vinden plaats in kleine kring en worden sober gehouden, met inachtneming van fysieke afstand tussen de gelovigen.

-  ACC De Paradijsracers heeft de geplande Autocross Horst op zondag 22 maart afgelast.

- Bij Café Wørt in Broekhuizen is voor zaterdag 14 maart de 80s/90s PARTY afgelast.

- Activiteiten in De Torrekoel Kronenberg die niet doorgaan: vrijdag 13 maart Toer on Koer, organisatie Vocal Connexion, zaterdag 14 maart Duurzame Huizendag, organisatie EnergieKronenberg en woensdag 25 maart Brunch voor leden de Zonnebloem. En alle bijeenkomsten van De Kompeniej, trainingen en wedstrijden volleybalclub Set Point, activiteiten Kronenbergse Vrouwen Samen en Vrijdagavond herengym.

- Museum de Locht is in elk geval tot eind maart is gesloten.

- Toneelvereniging Grikon uit Griendtsveen schort de voorstellingen Allo Allo van 20 t/m 23 maart op. Ze bekijken nieuwe data voor de voorstellingen.

Renée van Wegberg
Musicalster Renée van Wegberg uit Horst wil mensen die zich verheugd hadden op een uitje, dat nu niet doorgaat een lied aanbieden. Dat maakte de ambassadrice van Met je Hart, de stichting die activiteiten verzorgt voor kwetsbare ouderen die zelfstandig wonen, donderdagavond bekend.

Laat je reactie achter