advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Start procedure voor bouw nieuwe brandweerkazerne

De bouw van de nieuwe brandweerkazerne aan de Westsingel in Horst is een stap dichterbij.

Het college werkt mee aan de procedure voor de nieuwe kazerne, waarmee de brandweer Limburg-Noord verwacht sneller ter plaatse te zijn in de regio.

Compensatieplicht
Om te kunnen bouwen moet de agrarische bestemming voor de locatie Westsingel nog aangepast worden. Maar dat is geen probleem volgens het college van burgemeester en wethouders. De gemeente laat in de vergunning opnemen dat er een compensatieplan moet worden gemaakt en uitgevoerd voor het leefgebied van een steenuil. Deze kosten zijn voor de Veiligheidsregio Limburg-Noord, die de nieuwe kazerne gaat bouwen.

Tijdelijke units
Twee jaar geleden besloot het college al de Westsingel aan te wijzen als nieuwe geschikte locatie. De huidige brandweerkazerne op de gemeentewerf aan de Americaanseweg voldoet niet meer aan de eisen van de moderne tijd. Op deze locatie zijn ook de medewerkers van openbare werken van de gemeente Horst aan de Maas gehuisvest in tijdelijke units. Met het verplaatsen van de kazerne is het ook mogelijk om deze units te verwijderen en een duurzame oplossing te realiseren qua werkplekken.

Wanneer de bouw van de brandweerkazerne kan starten is nog niet duidelijk.

Laat je reactie achter