advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Facebook Anco Lifestyle Centre

Sportscholen weer open; burgemeester bezoekt Anco

De sportscholen zijn na lange tijd sinds woensdag weer open. Burgemeester Ryan Palmen heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan Anco Lifestyle Centre in Horst.

"Fantastisch om weer bezoekers te ontvangen, bij te kletsen en vooral om de lege fitnesszaal weer in glorie te zien herrijzen", schrijft eigenaar Patrick Bierens op Facebook.

Voorwaarden
Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, zijn sinds woensdag weer (onder voorwaarden) open. Zo geldt er een maximum van 30 personen per ruimte en moet iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Er wordt individueel of met maximaal twee personen en een trainer op anderhalve meter afstand gesport. Grote groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht.

Uitgesteld
De versoepelingen voor onder meer de sportscholen zouden oorspronkelijk op 11 mei ingaan. Begin deze maand besloot het kabinet om de versoepelingen uit te stellen, vanwege het hoge aantal ziekenhuisopnames op dat moment. "We hebben het gevoel dat niet naar ons geluisterd wordt. In de sportschool kunnen we goed afstand houden", zei Bierens toen.

Noodkreet
In februari overhandigde de Horster sportschoolhouder namens de sector een noodkreet aan staatssecretaris Raymond Knops. Voor de noodkreet verzamelde Bierens verhalen van collega’s die zijn aangesloten bij de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES). Daaronder vallen de beste 106 sportcentra van Nederland en Vlaanderen.

Laat je reactie achter