advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Spannende verhalen over ridders, oorlogstijd of de oudheid tijdens de Kinderboekenweek

Boeken over vroeger met als thema 'En Toen' staan van 30 september tot en met 11 oktober centraal tijdens de Kinderboekenweek. Die is woensdagmiddag afgetrapt in de bibliotheek in Horst.

"Met het thema wordt de geschiedenis tot leven gewekt en kunnen kinderen werelden van vroeger ontdekken", zegt woordvoerder Gonnie Nabben van de Horster bibliotheek. 

Kinderboekenweek
Woensdag tijdens de aftrap van de week had de bibliotheek in Horst een activiteit in het kader van het thema. Zo was schietvereniging Davy Crockett uit Meterik te gast en gingen de kinderen terug in de tijd van de cowboys. "Er werd een demonstratie gegeven met antieke wapens en lasso’s door een cowboy. Ook mochten de kinderen meerijden met soldaat Piet in een oude legerjeep", vertelt Nabben.

Tijdmachines
Er is gedurende de Kinderboekenweek ook een tentoonstelling te bezichtigen met zelfgemaakte tijdmachines, die zijn gebouwd door leerlingen uit het basisonderwijs. Maar voor de spannende verhalen over ridders, oorlogstijd of de oudheid heb je volgens Nabben niet altijd een tijdmachine nodig. "Want die leer je kennen door het lezen van boeken."

Laat je reactie achter