advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

SP voert actie voor betere beloning zorgpersoneel

De SP is een landelijke petitie gestart voor een betere beloning voor het personeel in de zorg. De lokale afdeling van de partij was maandagmiddag in het centrum van Horst te vinden om voorbijgangers op te roepen de petitie te ondertekenen.

Eerder werd bekend dat het zorgpersoneel dit jaar een bonus krijgt van 1.000 euro. Volgend jaar ontvangen zij een bonus van 500 euro. Dat is voor de SP niet voldoende. "Het is maar de vraag of alle mensen in de zorg de bonussen wel krijgen. Het kabinet heeft het namelijk in april al beloofd en het wordt steeds maar uitgesteld", aldus het Horster gemeenteraadslid Aniet Fonteyne.

'Zwaar onderbetaald'
De mensen op straat hebben zo allemaal hun eigen reden om de petitie te onderteken. "Mijn eigen vrouw werkt in de zorg en ik vind dat zij zwaar onderbetaald wordt", zegt een vrouw nadat ze de petitie net heeft getekend. Een andere vrouw is van mening dat er te veel geld naar het buitenland gaat. "Na al het werk dat zij in de afgelopen maanden voor ons allemaal hebben verricht, hebben zij meer salaris verdiend", licht ze toe. Zaterdag voert SP Horst aan de Maas opnieuw actie in het centrum van Horst van 11.00 tot 13.00 uur.

Laat je reactie achter