advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Horst centrum (Facebook)

Sinterklaascomités denken na over aangepaste intochten

Vanwege de coronacrisis gaan de sinterklaasintochten in Horst aan de Maas er anders uitzien. De sinterklaascomités denken na over een aangepaste vorm.

Veel comités weten nog niet hoe het kinderfeest er dit jaar uit gaat zien. Toch hebben enkele dorpen al ideeën. Zo wil het intochtcomité in America het feest gaan houden in openluchttheater het Beukenhof. Er is volgende week een gesprek met de gemeente hierover. “Mocht Sinterklaas zelf niet kunnen, vertellen we de kinderen dat hij in quarantaine zit’’, zegt voorzitter Leo Vervoort.

Een ander jasje
Als het aan Jong Nederland uit Horst ligt gaat het geplande kinderfeest ondanks de coronatijd gewoon door, maar dan wel in een ander jasje. Ook Lars van ‘t Hof van Vrienden van Sinterklaas in Sevenum denkt na over hoe het kinderfeest gevierd gaat worden. Mocht het feest niet zoals gewoonlijk in de Wingerd gevierd kunnen worden, belooft hij dat ‘het voor de kinderen alsnog een magische avond zal worden’.

Roy Huys, de voorzitter van het sinterklaascomité uit Grubbenvorst verwacht dat het feest niet door zal gaan, althans niet zoals gebruikelijk. Hij geeft aan dat de vergunning is aangevraagd bij de gemeente. De gemeente snapt waar organisaties mee kampen en wil met ze in gesprek over de organisatie van de vieringen en stelt de eisen waaraan de evenementen moeten voldoen. Burgemeester Ryan Palmen denkt aan een mogelijke intocht op televisie, net zoals de dodenherdenking van 4 mei.

Laat je reactie achter