advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Sinterklaas aangekomen in gemeente

Sinterklaas is weer aangekomen in de gemeente. In verschillende kernen werden de Sint en zijn Pieten vandaag begroet door honderden kinderen.

Sevenum
In Sevenum was er een groot Sinterklaasfeest in de Wingerd. Met optredens van de Jeugd Unie, de Dansgarde, Dé Dé Danceballet en Hosema. Ook Piet Sancho kwam langs om zijn hit ‘Ik ben je vriend’ te zingen. Beelden van het Sinterklaasfeest in Sevenum zijn maandagavond vanaf 18.00 uur te zien in Het Nieuws bij Omroep Horst aan de Maas.

Toekomst
Sinterklaas kwam in het verleden met de boot op de Molenbeek aan in Sevenum. Maar de laatste jaren kan dit niet meer en is er volgens de organisatie veel veranderd aan de wijze waarop de Sint zijn bezoek aan Sevenum brengt. “Langzaamaan is de intocht omgedoopt tot het feest van Sinterklaas. Tevens is gebleken dat een aantal onderdelen bijna zijn vastgeroest. Na verschillende geluiden te hebben aangehoord is het nu toch wel tijd om eens concreet de meningen te peilen en naast elkaar te leggen”, schrijft de organisatie op Facebook. Sinds vandaag staat er daarom een enquête online waarmee ze hopen bruikbare input te krijgen waar ze mee verder kunnen voor de toekomst.

De goedheiligman kwam vandaag ook aan in America en Kronenberg. Volgende week verwelkomt Horst (zaterdag 23 november), Swolgen (zondag 24 november) en Hegelsom (zondag 24 november) de Sint. Op zondag 1 december komt de pakjesboot aan in Grubbenvorst.

Laat je reactie achter