Banner-TOP-Marktwijzer-3

advertentie

Sevenumse buurtbewoners in actie tegen snelheidsovertreders

Met een lasergun is zaterdagmiddag op de Klassenweg in Sevenum de snelheid van auto’s gemeten en actie gevoerd om snelheidsovertredingen tegen te gaan. Ook zijn er demonstraties gegeven door Veilig Verkeer Nederland.

Buurtbewoners van de Sevenumse Klassenweg zijn bezorgd over de verkeersveiligheid in hun straat en eisen maatregelen. Met een lasergun werd zaterdagmiddag de snelheid van auto’s gemeten. Ook werden sandwichborden langs de weg geplaatst, waarbij aan automobilisten werd gevraagd om zich binnen én buiten de bebouwde kom aan de snelheid te houden. Eerder heeft de buurt al 30 km-stickers gekregen om op afvalbakken te plaatsen. Er werd ook een demonstratie gehouden, waarbij de remweg zichtbaar werd bij verschillende snelheden.

Actie
Volgens wethouder Beurskens werken dit soort acties maar beperkt, omdat er vooral mensen uit de straat aanwezig waren. Maar de actie is natuurlijk vooral bedoeld om alle bewoners rondom Sevenum die van de weg gebruik maken te bereiken. Er wordt veel te snel gereden volgens Hay Verheijen: "In plaats van 60 km per uur rijden ze hier vaak 90 en dat is levensgevaarlijk voor de bewoners."

In plaats van zestig km per uur rijden ze hier vaak negentig en dat is levensgevaarlijk voor de bewoners

Hay Verheijen

Gedrag
Buurtbewoners zijn van mening dat de Klassenweg uitnodigt om hard te rijden en de nodige maatregelen worden dan ook genomen. Volgens verkeersspecialist Ton Peeters heeft het allemaal te maken met het gedrag van de bestuurders. De gemeente weet dat in veel woonwijken bewoners bezorgd zijn over de verkeersveiligheid. De actie in Sevenum is de eerste buurtcampagne.

advertentie Banner-centraal H&H Marktverhuur

Lees ook deze artikelen