advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Sevenumse basisscholen Dobbelsteen en Horizon fuseren

Sevenum heeft vanaf augustus 2021 nog twee basisscholen. De Horizon en De Dobbelsteen zijn vanaf dat moment gefuseerd en De Krullevaar blijft zelfstandig verdergaan.

De reden voor de fusie zijn teruglopende geboortecijfers in Sevenum. Dit is een trend die zich in minder stedelijke gebieden al langer ontwikkelt. Volgens schooldirecteur Judith Geurts van De Dobbelsteen en de Horizon biedt de fusie kansen voor een verbetering van het onderwijs. "We willen hiermee nog mooiere dingen voor de kinderen in Sevenum voor elkaar krijgen. We betrekken kinderen, ouders, het onderwijsteam en partners bij de toekomst en vragen hen hoe de school er dan moet uitzien."

Peiling
Een meerderheid van de ouders heeft via een peiling ingestemd met de fusie. De Dobbelsteen heeft dit jaar 217 leerlingen en De Horizon telt 146 kinderen. De komende jaren krijgen zij het onderwijs op twee locaties. De groepen een tot en met vijf gaan naar De Dobbelsteen en de kinderen van groepen zes tot en met acht krijgen les op De Horizon. De schoolbesturen willen graag dat in 2024 de schop in de grond gaat voor een vernieuwd schoolgebouw op de huidige plek van De Horizon. Mocht dat doorgaan, dan wordt al het basisonderwijs in het dorp verzorgd vanaf één locatie aan Den Eigen. De gebouwen van De Krullevaar en De Horizon staan daar nu al.

De gemeenteraad stemt op 15 december over het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs. Dan wordt duidelijk of de plannen voor een gezamenlijk schoolgebouw door kunnen gaan. De (ver)bouwkosten bedragen zo'n 5 miljoen euro. 

Laat je reactie achter