Selectiecommissie Oscars kiest niet voor documentaire Ruud Lenssen

De documentaire 'Wei' van filmmaker Ruud Lenssen uit Horst wordt niet de Nederlandse inzending in de categorie 'Beste Buitenlandse Film' voor de Oscars. 'Wei' stond samen met twaalf andere kanshebbers op de longlist, maar werd door de selectiecommissie niet uitgekozen om ons land te vertegenwoordigen.

In de documentaire volgt Lenssen zijn ouders gedurende de laatste twee jaar van het leven van zijn dementerende vader en de impact die zijn ziekte heeft op zijn moeder, die mantelzorger is voor haar man. 'Wei' werd eerder dit jaar in verschillende dorpen in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray vertoond tijdens een dorpentour. Op Wereld Alzheimer Dag was de documentaire te zien op NPO 2. In september won Lenssen de prijs voor 'Beste Internationale Documentaire' op het Oostenrijks filmfestival.

De speelfilm Buladó, die eerder werd bekroond met een Gouden Kalf, wordt namens Nederland ingezonden voor de Oscars. De belangrijkste filmprijzen ter wereld worden op zondag 25 april 2021 uitgereikt.

Laat je reactie achter