advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

'Schaamte reden dat mensen niet over armoede praten'

Bij ontmoetingsplek Huis van de Wijk in Horst kwamen donderdag hulpverleners en vrijwilligers samen om onder het genot van een kop zelfgemaakte soep over het thema armoede te spreken.

Ze deden dit in het kader van evenement Smaak van Armoede op Wereldarmoededag. 

Drempel groot
De deuren van het Horster buurthuis waren vandaag nadrukkelijk geopend voor de mensen die zelf in armoede verkeren. De drempel om over armoede te praten, blijkt echter groot. Er kwam slechts een persoon die met financiële problemen kampt naar het Huis van de Wijk, de overige aanwezigen waren vooral vrijwilligers en hulpverleners. "Ik denk dat het voor mensen moeilijk is om te komen omdat het stempeltje armoede er opgeplakt wordt", vertelt Gé Schrievers van de werkgroep armoede. "In een maatschappij als deze, waar geld zo'n grote rol speelt, wordt dat snel als minderwaardig gezien. Het is een kwestie van schaamte."

Schaamte
"Ik denk dat het altijd een uitdaging is om mensen te vinden die in armoede verkeren", zegt Frauke Brouwer van de organiserende stichting. "Mensen weten zelf soms niet eens dát ze in de armoede zitten." Het doorbreken van de schaamte en het praten over problemen is volgens Brouwer de sleutel naar een oplossing, ook als de situatie uitzichtloos lijkt.


Laat je reactie achter