advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Gemeente Horst aan de Maas

Ruim één miljoen euro voor beter binnenklimaat scholen

De gemeente heeft van het Rijk een subsidie van 1,1 miljoen euro gekregen om het binnenklimaat op scholen te verbeteren. Het geld wordt ingezet voor drie basisscholen en één middelbare school in Horst aan de Maas.

Vorig jaar werd bekend dat de ventilatie op honderden scholen in Nederland niet voldoet aan de wettelijke richtlijnen. Om dit op te lossen heeft het kabinet 360 miljoen uitgetrokken, waarvan er dus 1,1 miljoen euro naar Horst aan de Maas gaat.

'Nieuwe klimaatsystemen'
Met het bedrag wordt het binnenklimaat aangepast op de Brink in Melderslo, de Schakel in Broekhuizenvorst, Onder de Linde in Hegelsom en het Dendron College in Horst. Wethouder Han Geurts: "Het gaat dan om kleine wijzigingen aan de ventilatie, maar op sommige plekken worden ook compleet nieuwe klimaatsystemen toegevoegd."

Zomer
Het is de bedoeling dat de meeste werkzaamheden in de zomer plaatsvinden en bij de start van het nieuwe schooljaar klaar zijn. Geurts: "Mogelijk wordt op een later moment het klimaat op andere scholen in de gemeente ook nog aangepakt. Voor nu had Dynamiek Scholengroep een duidelijk plan voor deze vier scholen."

Laat je reactie achter