Banner-TOP-Marktwijzer-3

advertentie

Rijzadels en bosmaaier gestolen bij paardenhouder

Bij een paardenhouder aan de Witveldweg in Grubbenvorst zijn zondag drie rijzadels en een bosmaaier weggehaald.
De artikelen vertegenwoordigen naar schatting van één van de eigenaren enkele duizenden euro's.

Deuren opengebroken
Dieven wisten zondag rond 17.15 uur in te breken in de stal van Loes Vullings-Coppus en haar man. Ze bezitten een kleine paardenhouderij aan de Witveldweg, een vrij afgelegen straat tussen Horst en Grubbenvorst. "Ze hebben het eerst via de luiken geprobeerd. Toen dat niet lukte, zijn de deuren opengebroken", zegt Vullings-Coppus over de manier waarop de dieven de stal zijn binnengedrongen. Er was op dat moment niemand thuis. Volgens Vullings-Coppus hebben ze de hond, een waakzame herder, afgeleid tijdens de inbraak. 

Bende
De paardenhouders hebben camerabeelden overgedragen aan de politie en aangifte gedaan. Vullings-Coppus zegt dat ze de afgelopen tijd verdachte voertuigen rondom haar huis heeft gezien. Het ging volgens haar om een rood busje en een zwarte personenauto. Ze meent dat er een Bulgaarse bende verantwoordelijk is voor deze en andere diefstallen die in de regio Limburg en Noord-Brabant zijn gepleegd.

Aangifte
De politie bevestigt aan Omroep Horst aan de Maas dat er aangifte is gedaan van de diefstal. De zaak moet nog worden onderzocht. Een woordvoerder laat weten bekend te zijn met een georganiseerde groep criminelen die zich richt op diefstal bij paardenhouderijen. Of zo'n groep verantwoordelijk is voor deze specifieke diefstal weet de politie (nog) niet. 
advertentie Banner-centraal Betonstation Horst