advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Renovatie De Meulewiek hoog nodig: 'De foyer was gewoon niet gezellig'

Gemeenschapshuis De Meulewiek in Meterik ondergaat door financiële steun van onder meer het Oranje Fonds een flinke ‘make over’. Eén van de doelen is het maken van een open foyer met nieuwe inrichting.

“Het leek op een bedrijfskantine in plaats van een ontmoetingsplek”, aldus bestuurder Thijs Wagemans. De foyer was volgens het bestuur veel te donker en er zaten geen ramen in. De gebruikers vroegen volgens Wagemans steeds vaker of het niet gezelliger gemaakt kon worden.

Gezelliger maken
"We gaan vooral het oudere gedeelte dat dateert uit 1967 renoveren, duurzamer en met name gezelliger maken", zegt de bestuurder. Verder worden onder meer de gehandicaptenparkeerplaatsen aangepakt en komen er beweegbare deuren en voorzieningen voor slechthorenden.

Plannen
Naast dat er veel geld nodig is voor het realiseren van de plannen heeft het bestuur baat bij de vele handen die er beschikbaar zijn, waardoor er weer kan worden bespaard op mankracht. Volgens Wagemans is dat tot nu toe goed gelukt. De Meulewiek houdt dit concept vol tot en met de oplevering in oktober.

Laat je reactie achter