advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

'Reacties van inwoners op stoppen omroep hartverwarmend en ontroerend'

Vlaaien, bloemen en gezang. Daarmee hebben inwoners de medewerkers en vrijwilligers van Omroep Horst aan de Maas een hart onder de riem gestoken.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat Omroep Horst aan de Maas per 1 maart ophoudt te bestaan. Medewerkers en vrijwilligers moesten dit nieuws via andere media vernemen. De vrijwilligers van Omroep Horst aan de Maas hebben donderdag een brandbrief gestuurd aan het gemeentebestuur. Zij pleiten ervoor om de omroep in leven te houden. Sinds vrijdagmiddag zijn de omroep en gemeente met elkaar in gesprek. Zondagavond wordt bekend of dit iets heeft opgeleverd.

'Verrast'
Een grote groep van carnavalsartiesten en luisteraars verzamelde zich zondagochtend voor de studio van Omroep Horst aan de Maas. Samen met de makers van het radioprogramma De Wekkerradio zongen zij luidkeels met de muziek mee. "Wat zijn wij vandaag en afgelopen week verrast geworden dat zoveel mensen onze omroep zo'n warm hart toedragen. Dat maakt het des te moeilijker wanneer het na vandaag ook echt afgelopen is", zegt Veronique Klaassen.

Fusie
De Raad van Toezicht maakte in november 2020 het voornemen bekend om van Omroep Horst aan de Maas vanaf 1 januari 2021 weer een vrijwilligersorganisatie te maken. Het businessplan van de omroep zou in de praktijk te optimistisch blijken te zijn. In opdracht van de gemeente heeft een verkenner de afgelopen twee maanden gekeken of de huidige lokale omroep een toekomst heeft. Volgens de verkenner is dat niet het geval. Deze persoon adviseert een fusie met Omroep Venray en het online platform Nieuws uit Horst aan de Maas.

Laat je reactie achter