Banner-TOP-Marktwijzer-2

advertentie

Populairste Sinterklaascadeaus in gemeente

Het heerlijk avondje is gekomen: pakjesavond. Maar wat zijn dit jaar de populairste cadeaus op de Horster verlanglijstjes voor Sinterklaas?
Verslaggever Tim van der Weerden nam de proef op de som en stelde die vraag aan twee winkels in het centrum van Horst. "Bij ons zijn vooral de L.O.L. surprise artikelen en de unicorns populair, maar ook de producten van LEGO doen het goed. Die laatste groep wordt eigenlijk altijd veel verkocht in de Sinterklaastijd", vertelt Nathalie Nefkens van Intertoys. Een stukje verderop bij Expert zijn weer hele andere dingen in trek. "Onder meer de bluetooth speakers, Chromecast en AirPods verkopen we veel", aldus Doron de Groof.

'Veel online'
De winkeliers in het Horster centrum geven allebei aan dat zij meer dan genoeg klanten hebben gehad in aanloop naar pakjesavond. Toch verschillen de twee van mening over het aantal Sinterklaascadeaus dat dit jaar over de toonbank is gegaan. "Het is wel minder dan de afgelopen jaren. Dat merk je wel. Er wordt veel online gekocht. Dat maakt de winkels in het algeheel kapot", vindt Nefkens. De Groof voegt daaraan toe: "Er wordt meer verkocht dan vorig jaar. Je merkt dat het beter gaat met de economie. Ik moet wel zeggen dat we net Black Friday achter de rug hebben, dus het is moeilijk om te zeggen of het allemaal door Sinterklaas komt."
advertentie Banner-centraal Pand 16