advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Plan voor groenteverwerker en 300 arbeidsmigranten in buurtschap Californië

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, gaat een 'toonaangevend' groenteverwerkingsbedrijf zich huisvesten in buurtschap Californië in Grubbenvorst. Ook is het plan om 300 arbeidsmigranten, die bij het bedrijf werken, een woonlocatie te bieden in het gebied.

Het groenteverwerkingsbedrijf zou in Californië zo'n elf hectare in moeten gaan nemen. De 300 internationale werknemers van het bedrijf moeten een plek krijgen aan de Sint Jorisweg in Grubbenvorst. "Als we kijken naar de ontwikkelingen van met name de glastuinbouw en agrofood, dan zijn daar ook arbeidsmigranten voor nodig. Het zijn bedrijven waar werkzaamheden uitgevoerd moeten worden die niet de voorkeur hebben van mensen uit deze regio", licht wethouder Rudy Tegels toe.

Arbeidsmigranten
Paul Geurts van de Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten is van mening dat er in het gebied al veel arbeidsmigranten gehuisvest zijn. "Je zou denken dat dit hierdoor beperkt zou worden en zeker in een tijd na corona, waar heel wat mensen van de lokale bevolking werkeloos zijn geworden. We zouden moeten kijken of we die mensen eerst aan het werk kunnen krijgen", aldus Geurts.

Laat je reactie achter