advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Peter Elbers onderwerp van rechtszaak L1

De Ondernemingsraad (OR) van L1 gaat via de rechter proberen de benoeming van Peter Elbers uit Grubbenvorst als directeur terug te draaien.

Een kort geding, aangespannen door de OR van de Limburgse regionale ormoep, moet daarvoor zorgen. Gesprekken tussen de OR en de Raad van Commissarissen (RvC) over de kwestie hebben geen overeenstemming opgeleverd. De OR ziet geen andere mogelijkheid meer dan een gang naar de rechter. 1Limburg schrijft hierover in een mediabericht.

Mediation
De OR zegt volledig verrast te zijn door het moment van de benoeming van Elbers. Hij werd begin september aangesteld als nieuwe bestuurder van L1. Er liep nog een mediationtraject met de RvC, OR en voormalig directeur Bert Lemmens. De OR wil dat traject eerst afwachten en dan pas adviseren over de kandidatuur van Elbers. 

Afscheid politiek
Elbers kondigde vorige week aan zijn fractievoorzitterschap voor de VVD in Horst aan de Maas op te geven voor zijn nieuwe baan bij L1. Onder het personeel van de regionale omroep was onrust ontstaan over mogelijke belangenverstrengeling van Elbers.

Yvonne Douven volgt Elbers op als fractievoorzitter van de VVD in de Horster gemeenteraad.

Laat je reactie achter