Personeelstekort in kroegen tijdens Vastelaovend
Het personeelstekort in de horeca tijdens de carnaval is voor veel kroegbazen een uitdaging. Exploitanten trekken alles uit de kast om genoeg mensen achter de tap te krijgen.
Voor horeca-ondernemer Herbert Coenders van Liesbeth's Grandcafé is het dit jaar gelukkig anders dan voorgaande jaren; hij laat weten mazzel te hebben gehad jeugd te kunnen motiveren om tijdens de vakantie een extra zakcentje te verdienen.
Winterseizoen
Jan Joosten van Het Proeflokaal zegt in het winterseizoen met een kleinere crew te werken dan tijdens de zomer. "Dus het extra terras-personeel, daar wordt tijdens de carnaval een beroep op gedaan", aldus de eigenaar. Volgens de kroegbazen doen veel horecazaken tijdens de drukke carnavalsdagen een beroep op oud-medewerkers die het leuk vinden om mee te draaien in de drukte. Coenders heeft ook nog andere manieren om personeel te werven: "Wij adverteren zoveel mogelijk om de mensen te laten weten dan we een baan voor ze hebben."
Laat je reactie achter