advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Personeelstekort in kinderopvang: 'Het is flink puzzelen'

Als gevolg van de coronacrisis is de kinderopvangsector enorm in beweging en kampen opvanglocaties met een personeelstekort. Met name de zomermaanden vormen een grote uitdaging.

Brancheorganisatie Kinderopvang Werkt! brengt de gevolgen van de coronacrisis voor de arbeidsmarkt in kaart door middel van een landelijke 'quickscan'. Hieruit blijkt dat in de zomermaanden een flink personeelstekort wordt verwacht. 

Personeelstekort
Uit onderzoek blijkt dat voor de periode na de zomervakantie bijna een kwart van de opvang een personeelstekort verwacht. De belangrijkste reden daarvoor is de reeds bestaande tekorten van voor de coronacrisis. De quarantaineperiode heeft volgens Eefke Timp van Kinderopvang 't Nest nogal om creativiteit gevraagd. "We hebben flink moeten puzzelen om de bezetting rond te krijgen", aldus de locatieverantwoordelijke.  

Bezetting
Voor kinderopvang Bambino in Horst was het voorgaande jaren al passen en meten om de juiste mensen op de werkvloer te krijgen. Deze zomerperiode zijn ze volgens eigenaar Kim Janssen verzekerd van een goede bezetting.
Een stagiaire is voor Janssen op dit moment een goede aanwinst. "Maar ook doordat de vaste medewerkers flexibel zijn komen wij de zomermaanden goed door", laat ze weten.

Beroepstrots
Platformen waaronder Arbeidsmarkt Kinderopvang en de cao-tafel Kinderopvang zetten zich samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden. Ook richten zij zich op het versterken van de beroepstrots en het werven van medewerkers die direct ingezet kunnen worden. Volgens Timp is het heel dankbaar werk en doet ze het met liefde en plezier. "Ik hoop dat meer mensen dit gaan mogen ervaren als ze dit werk gaan kiezen."

Laat je reactie achter