advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Parkeerplaats Venrayseweg/Kasteellaan in beeld voor pumptrackbaan

Ga met de initiatiefnemers opnieuw in gesprek om de mogelijkheden voor een pumptrackbaan in Horst te bekijken. Dat is de opdracht die de gemeenteraad in februari vorig jaar aan wethouder Han Geurts heeft gegeven. Inmiddels hebben die gesprekken geleid tot een potentiële locatie: de parkeerplaats aan de Venrayseweg en Kasteellaan.

De initiatiefnemers laten weten dat het oorspronkelijke plan was om een volledig geasfalteerde pumptrackbaan te realiseren. Ook zou de omgeving verkeersluw moeten zijn. Dingen die op de beoogde locatie volgens hen niet mogelijk zijn. "Wat ons betreft kan hier op het beoogde stuk naast de parkeerplaats ook prima asfalt komen te liggen. Dit is de enige plek binnen de bebouwde kom van Horst waar vrachtwagens geparkeerd mogen worden. Die ruimte moet wel beschikbaar blijven", zegt de wethouder.

Plan bijgesteld
Het plan van de initiatiefgroep is inmiddels bijgesteld. "We willen nu een halfverharde pumptrackbaan realiseren. Als dit alternatieve plan tot uitvoering kan komen, willen we van de gemeente de garantie dat de baan voor minimaal vier jaar op deze locatie kan blijven bestaan”, aldus Sandor Joppen. Geurts zegt dat de gemeente de initiatiefnemers de garantie kan bieden dat de pumptrackbaan zeker tien jaar op die plek kan blijven.

Wanneer de pumptrackbaan aan de Venrayseweg klaar zou kunnen zijn, is nog niet duidelijk.

Laat je reactie achter