advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Paardenmarkt naast handel ook dagje uit

Sommigen komen voor een pittig potje handjeklap en hopen hun slag op de jaarlijkse paardenmarkt te slaan, maar niet iedereen trekt voor de kei-harde handel naar Lottum.

Het was vroeg dag voor de paardenliefhebbers die maandag naar Lottum trokken voor de jaarlijkse markt. Om 04.00 of 05.00 uur opstaan is geen uitzondering voor degene die een paard willen kopen of verkopen.

Geen handel maar hobby
Ze waren daar overigens niet allemaal voor de handel. Sommigen kwamen ook gewoon voor de gezelligheid. "Het is echt hobby", zegt een man op leeftijd. "We zijn geen handelaren. We fokken een paar veulentjes ieder jaar en dan moeten er natuurlijk ook een paar verkocht worden." Het geluk was de man wel aan zijn zijde. Hij had na 10 minuten al een van zijn shetlandpony's verkocht. Of hij de rest van zijn zes paarden zou verkopen, maakt hem niet zo veel uit. "Ik neem ze met alle plezier ook weer mee terug."

Dagje uit
Voor veel Lottumnaren is de paardenmarkt een gezellig dagje uit. "Ze komen graag elk jaar terug om weer veel bekenden te zien", aldus Piet Sijbers van de organisatie. 

Laat je reactie achter