advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Oppositie klaar met 'broddelcommunicatie' wethouder

Oppositiepartijen SP en VVD in Horst aan de Maas dienden dinsdagavond een motie van afkeuring in tegen wethouder Han Geurts vanwege diens gebrekkige communicatie over onder meer 't Gasthoês.

"Dit willen wij aan de orde stellen als een rode vlag", zo zei Peter Elbers van oppositiepartij VVD tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Gasthoês
De oppositie verwijt Geurts onvolledige, niet heldere en te late communicatie over enkele van zijn portefeuilles. Een voorbeeld is volgens VVD-fractievoorzitter Elbers 't Gasthoês, waarbij Geurts in zijn ogen de gemeenteraad niet genoeg heeft meegenomen. Zo had de wethouder volgens Elbers eerder kunnen melden dat de opleveringsdatum van 't Gasthoês niet zou worden gehaald.

Verschil
Wethouder Geurts herkent zich niet in de verwijten. "Dan hebben wij een verschil van mening. Ik heb de raad regelmatig op detailniveau en over de datum geïnformeerd." Hij zegt wel voorzichtig te zijn geweest bij 't Gasthoês, omdat hij daar in onderhandeling was met de aannemer en daarom niet alles kon publiekelijk kon zeggen.

Verbazing
De coalitiepartijen reageerden vooral verrast en verbaasd op de move van de oppositie. Inhoudelijk zijn ze het niet eens en veel coalitieleden vinden de motie van afkeuring een 'veel te zwaar instrument'. De oppositie had niet gerekend op steun van de coalitiepartijen, maar ziet het vooral als signaal dat afgegeven moest worden. Elbers: "We zijn klaar met de 'broddelcommunicatie' van de wethouder."

Laat je reactie achter